Акнето подсказва за вътрешен здравословен проблем


Сподели:
07 Февруари 2018, Сряда
Според древната китайска медицина мястото, на което се образува акне по лицето може да подскаже много за вътрешното здравословно състояние на организма.

Това се дължи на факта, че върху различните зони на лицето се разполагат точкови проекции на вътрешните органи.

Ето какво издава акнето за вашето здраве в зависимост от местоположението му:

1. В горната част на челото

Ако акнето ви се появява в горната част на челото това може да подсказва за лошо храносмилане, нарушения във функцията на пикочния мехур, което от своя страна възпрепятства отделянето на токсини. За да помогнете на тялото си пийте повече вода през деня, за да ускорите извеждането им от организма.

2. В долната част на челото

Акне, появило се в долната част на челото и по слепоочията подсказва за лошо храносмилане, психически и физически стрес, който се отразява най-вече на сърдечната функция. Акнето в тази област на челото, особено ако е силно възпалено говори за трудности в изпомпването на кръвта.

3. Около и зад ушите

Ако ви се образуват разни болезнени на пипане и натиск едри подкожни пъпки зад ушите или по тях това най-вероятно говори за наличие на проблеми с бъбреците.

4. Акне около очите, орбиталната зона и между веждите

Появата на гнойни пъпки в тази зона обикновено подсказва за възможни проблеми с черния дроб, особено ако е придружено с лющене на кожата и зачервяване. За да се справите с него избягвайте десертите, захарите, мазнините, млечните продукти и алкохола. Не се хранете късно вечерта, за да има време черния ви дроб да подпомогне качествено храносмилането.

5. По гърдите и шията

Този тип акне се появява, когато сте подложени на силен стрес и умора.

6. В центъра на брадичката

Пъпките в центъра на брадичката обикновено подсказват за алергии, лошо и нередовно хранене, раздразнени черва.

7. От двете страни на брадичката

Този тип акне е много характерно за по-възрастните хора и тези в зряла активна възраст, страдащи от хормонален дисбаланс. За да компенсирате този тип акне приемайте повече омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини.

8. В долната част на бузите

Акнето в долната част на бузите е сигнал, че трябва да обърнете внимание на венците и зъбите.

9. В горната част на бузите
Акнетични пробиви, спукани капиляри и черни точки в горната част на бузите обикновено говорят за проблеми с белите дробове и здравословния газов обмен в организма. Подобни състояния се утежняват от пушенето, мръсния въздух, продължителното стоене на климатик. /az-jenata.bg


В категории: , , ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код