Как глутенът, захарта и млякото се отразяват на лицето?


Сподели:
28 Август 2017, Понеделник
Cпоред някои лекари има пряка връзка между здравето на храносмилателната система и начина, по който изглежда лицето - пъпки, тъмни кръгове, пигмрнтни петна и т.н.


Според дерматолога Нигма Талиб, когато храносмилателната система е подложена на някакъв вид стрес - алкохол, вредна храна, храна, към която тялото има непоносимост, всичко това се изписва, като на карта върху лицето. Вижте нейната теория за това как изглеждат лицата на хора, при които храносмилателната система е претоварена заради глутен, захар, вино и млечни продукти.

"Захарно" лице
Как изглежда захарното лице: Бръчки и фини линии на челото, пустулозни пъпки, видимо изтъняване на кожата

Защо кожата реагира така?
Захарта вреди на бактериите в стомаха, което води до образуването на тези болезнени пустулозни пъпки. Според източната медицина, когато има проблми с бактериите в стомаха, това се "изписва" върху челото.

"Млечно" лице
Как изглежда млечното лице: Леко подути клепачи, торбички и тъмни кръгово под очите, малки бели пъпки около брадичката

Защо се кожата реагира така?
Смята се, че хормоните естроген и прогестерон в прясното мляко карат тялото да произвежда повече кожни клетки. Това води до запушване на пори и образуване на петна заради завишените количества себум.

"Винено" лице
Как изглежда "виненото" лице: Редовната консумация на вино води до поява на изразени линии и зачервяване, разширени пори, зачервена кожа около бузите и носа.

Защо кожата реагира така?
Алкохолът дехидратира и това влошава състоянието на бръчките и фините линии. Натоварването на черния дроб според източната медицина се "появява" между веждите.

"Глутеново" лице
Как изглежда глутеновото лице: Леко подути и зачервени бузи, тъмни пигментни петна около брадичката.

Защо се кожата реагира така?
Ако организмът ви има непоносимост към глутен или консумирате прекалено много храни с глутен, тялото реагира с възпалителни процеси. Това причинява леко подуване и зачервяване на кожата в областта на бузите. При по-остри реакции на организма, се образуват т.нар. хормонални пъпки около брадата, заедно с леки потъмнявания на кожата.

Източник: rozali.com

В категории: Здраве, , , ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код