КФН предлага драстично увеличение на някои такси


Сподели:
13 Септември 2017, Сряда
Целта е да се постигне бюджетна независимост и да се увеличат възнагражденията на членовете на регулатора

Комисията за финансов надзор предлага таксите, които се събират от поднадзорните лица, да се увеличат драстично. По този начин регулаторът цели да постигне финансова независимост и да не разчита на пари от бюджета. Драстичното увеличение бе предложено от председателя на КФН Карина Караиванова още при стъпването й в длъжност в края на миналата година.

Според законопроекта възнаграждението на председателя и на другите членове на комисията вече "не може да е по-ниско от средното възнаграждение с постоянен характер на членовете на управителните органи на инвестиционните посредници, управляващите дружества, застрахователите, презастрахователите и пенсионноосигурителните дружества, определено на базата на последната отчетна година". Освен това те ще имат право да получават допълнително възнаграждение за постигнати резултати.

Такса от 180 000 лв. ще се събира при издаване на лиценз на презастраховател, включително за клон на презастраховател от трета държава, като допълнително се начисляват по 30 000 лв. за всяка отделна дейност. Таксата за пенсионна лицензия става 75 000 лв. За разрешение за управление на фонд за допълнително пенсионно осигуряване КФН иска 35 000 лв.

Източник: economic.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код