Полицаите на нов национален протест утре във Варна


Сподели:
13 Септември 2017, Сряда
Служителите на МВР искат по-високи заплати със задна дата от 1 февруари

Полицаите излизат на нов национален протест, който ще се проведе паралелно в София и Варна в четвъртък.

Това обявиха от синдикатите в МВР снощи след заседанието на Съвета за социално партньорство, председателствано от зам.-министър Стефан Балабанов.

Полицаите организираха национален протест на 5 юли, след което проведоха серия локални прояви с искане за по-високи заплати, както и изцяло нов ведомствен закон, който да разреши трупаните с години социални проблеми в системата.

Досега управляващите склониха единствено да изплатят обезщетения за неполучени през последните години униформи, приемайки спешна поправка в ЗМВР, която даде възможност да бъдат отпуснати 30 млн. лева за потърпевшите служители.

"Считаме, че протестът е ефективно средство за постигане на исканията, когато няма диалог, така че всички, които мислят, че си струва да се борят за правата си, да живеят при по-добри условия, при по достойно заплащане на труда, смятаме, че ще ни подкрепят", коментира Галентин Грозев от синдикален алианс "Сигурност пред БНР.

По време на заседанието на Съвета за социално партньорство от ръководството на МВР изнесоха разчети, според които са необходими 136 млн. лева, за да се удовлетворят исканията на полицаите.

mediapool.bg


В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код