Откриха многофункционална спортна площадка, изградена от Ротари клуб Варна Евксиноград


Сподели:
13 Септември 2017, Сряда
Днес от 10.30ч. в двора на МГ “Д-р Петър Берон” и ОУ “Захари Стоянов” беше официално открита Многофункционалната спортна площадка, изградена от Ротари клуб Варна Евксиноград.

Средствата за площадката са събирани в рамките на благотворителни инициативи на клуба, в които участват клубове от страната и чужбина, частни и корпоративни дарители, както и родители и учители на децата от двете училища.

На официалното откриване присъстваха президентът на Ротари клуб Варна Евксиноград- Николай Доцински, директорите на двете училища, близо 20 члена на клуба- дарител и над 100 учители, родители и деца.

Многофункционална спортна площадка е направена изцяло по съвременен начин. Със събраните средства от Ротари клуб Варна Евксиноград е поставена настилка, която е по-щадяща при игра. Направени са и означения за различни видове спортове- баскетбол, волейбол, футбол, хандбал и други. Съществуващото оборудване е реновирано, а част от него изцяло подменено. 

Изградената многофункционална спортна площадка във Варна ще даде възможност на много деца и подрастващи да общуват повече помежду си, да спортуват активно и да прекарват пълноценно свободното си време.

Освен за учениците от двете училища, тя ще бъде достъпна и за децата от целия квартал „Чайка“.
Сред основните проекти на Ротари клуб Варна - Евксиноград са проекти, свързани с развитие на професионални и лидерски умения сред младите хора- тези, които са бъдещето на нашето общество.
Клубът подпомага много деца, които имат специални постижения, за да могат да продължат развитието си, както и участието им в състезания в страната и чужбина.

Всяка година Ротари клуб „Варна – Евксиноград” официално награждава изявени средношколци по време на специално събитие.Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код