Условията за работа в пожарната непрекъснато се подобряват, обяви нейният началник


Сподели:
14 Септември 2017, Четвъртък


Hе е вярно, че условията за работа в пожарните служби се влошават, обяви днес по Нова телевизия началникът на службата главен комисар Николай Николов. Той допълни, че върви обновяване на техниката, оборудването и на самите служби. Интервюто на Николов беше по повод националния празник на огнеборците, които е днес и преди насрочени също да днес протести на синдикатите в МВР.

Предстои ремонтът на 22 сгради на пожарни служби и изграждането на две нови. "Бюджетът на пожарната е 200 милион лева годишно, 185 млн. са за заплати. Допълнително тази година и следващите две, ще инвестираме 62 млн. лева, допълни той.

По повод оплакванията на огнеборците, че няма достатъчно защитни облекла, Николов призна, че не достигат 1500 комплекта, но до средата на следващата година проблемът щял да бъде решен.

Вече е подписан договор за доставка на 250 облекла, подадена е заявка до агенцията за обществените поръчки за още 700, каза още началникът на пожарната.

Не отговарят на истината твърденията, че огнеборците сами са си купували униформи, подчерта Николов. Той обясни, че става дума за дарение от Торонто от преди три години, за което пожарникарите са платили транспортните разходи.

Попитан, защо самата служба не е поела сума, Николов каза, че няма практика на личния състав да се осигуряват облекла втора употреба. Той допълни, че пожарната в България е оборудвана на високо европейско ниво.

Източник: dnevnik.bg

В категории: Анализи, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код