10-годишен виртуоз смая журито и спечели престижен конкурс в Москва!


Сподели:
14 Ноември 2017, Вторник
10-годишният Ивайло Василев печели един от най-престижните конкурси по пиано в света, провел се в Москва, Русия. Детето смайва журито и го викат на бис.

Дали на 5 или на 50, годините не са фактор, когато един човек е талантлив. Талантът е като истината - не може да бъде скрит, той трябва да излезе наяве. Ние, българите, трябва да сме изключително горди, че на нашата земя се раждат деца, пред които всеки трябва да се поклони и възхити, защото именно те прославят държавата ни извън пределите на нейните граници. Случаят, за който ще пишем е точно такъв. Звучи и изглежда, като приказка - красива, но този път истинска!

Едва на 10 години, Ивайло Василев, ученик в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ е притежател на десетки награди по пиано. Освен че свири на пиано, детето и композира. Младият виртуоз не веднъж е прославял името на България в различни държави по света, като Белгия, Германия, Казахстан, Македония и други. Той се е завръщал с големи отличия от важни конкурси. Талантливото момче е стипендиант на „Пиано Екстраваганца“ и лауреат в конкурса на НМУ „Млади виртуози“. Огромен успех печели и в последния конкурс, на който участва. Той се завръща в България, след като смая журито на един от най-престижните конкурси за млади пианисти, провел се в Москва,  носещ името на руската пианистка и педагог Анна Артоболевская.

На провелото се събитие, Ивайло е единственият, който е награден и извикан на бис. Изумява всички присъстващи с таланта си и дори го сравняват с легендарния Моцарт. Според журито не съществува някого, който да бъде конкурент на българчето.

Детето свири на инструмента от 5-годишен. Разказва как сам е поискал пиано от Дядо Коледа. Мечтата на Ивайло е да бъде известен пианист и да свири на големи сцени. Сам казва, че не се страхува от състезания и предстоящи конкурси. За изминатия път към успеха момчето споделя:

Било ми е трудно, но това не ме кара да се откажа от пианото.

Плътно до него е неговата преподавателка по пиано Емилия Канева. Тя гордо споделя наблюденията си от галаконцерта:

Още от първото свирене го харесаха много, той стана любимец на публиката.

Пожелаваме огромен успех на младия лауреат Ивайло Василев. Нека сбъдне всяка една от мечтите си и не се отказва от трудния път към успеха!

Нека се насладим на едно от изпълненията му!Източник: http://uspelite.bg

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код