Срещнете се със сминдух и победете болестите веднъж завинаги


Сподели:
07 Декември 2017, Четвъртък
Без сминдух у дома няма спокойствие и радост

Днес сминдухът е едно от най-достъпните растения. Главно то се употребява като вид подправка. Притежава и куп лечебни качества, заради които се превръща в любимо на все повече хора. Лесно разпознаваемо е заради вкуса на листата и семена си. Те са горчиви. По традиция основно се използват в индийската кухня, но задължително в малки количества. С тази подправка не се прекалява.

Когато се прибавя в малки дози, сминдухът придава страхотен вкус и аромат на всички ястия. Неговите лечебни качества са много. Те са уважавани и признати от твърде много хора, които са почитатели на алтернативните методи за лечение. Съставът на полезната подправка е богат: витамин С, калий, желязо, фибри, протеини, алкалоиди, ниацин. Признати са поне 10 негови качества, заради които не бива да се изпуска от поглед.


За жени: сминдухът е силно желан от жените, тъй като се грижи за тяхната красота и здраве. Той е особено подходящ за кърмачки, защото стимулира производството на кърма.

Много бременни жени му се доверяват преди момента на раждането да настъпи, а причината е, че той значително улеснява процеса на раждане. Доказано е, че природното средство намалява интензивността на родилните болки.


Важно: преди да се насочите именно към сминдух, трябва да знаете нещо много важно и съществено. С употребата му не се прекалява!

Ако той се взима в големи дози, може да доведе до преждевременно раждане или нещо още по-страшно – до спонтанен аборт. Затова една консултация с лекар относно точните дози за дневен прием би била удачна.

Болести, които са типични за жени: ако се взима редовно, той облекчава състоянието по време на менопауза, бори се с усещането за „горещи вълни“ и тушира непрестанното чувство за лошо настроение. Препоръчва се още при поява на менструални спазми при ПМС.

За гърди: всяка жена мечтае за красив, голям и стегнат бюст. Благодарение на сминдух това е възможно. Без намесата на пластичен хирург промяната ще бъде видима и задоволителна на 100%. Този метод е безопасен и напълно натурален. Установено е, че средството стимулира естрогеновия синтез. Постоянството е ключ към постигане на целта само след няколко поредни месеца.

Още болести: сминдухът е полезен за хора със сърдечно-съдови заболявания. Той понижава „лошия“ холестерол и намалява риска от сърдечен удар. Богат е на калий, което автоматично го превръща в средство за контрол над кръвното налягане. С негова помощ то се регулира. Полезно е и за хора с диабет.Източник: zdrave.ws

В категории: Здраве, , , , , ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код