Варна приема 10 от събитията за Българското председателство


Сподели:
03 Януари 2018, Сряда
Десет са политическите събития, които са вписани към момента в календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година

Морската столица ще бъде домакин на поредица срещи и конференции през месеците май и юни. Първото събитие е „Innowave Pre-Summit 2018. То е насрочено за 11 и 12 май. Пет дни по-късно следва Неформална среща на работна група „Митнически съюз". За 18 май е насрочена Конференция по несъстоятелност.

От 28 до 1 юни градът ще е домакин на Курс по морска сигурност на тема: "Предизвикателства пред сигурност в морските закони на ЕС". На 30 май в хотел "Адмирал" ще се състои неформална среща на работна група на високо ниво "Данъчно облагане" и работна група "Данъчни въпроси"(аташета). На 7 и 8 юни ще се проведе заседание на Комитета по образование и неформално заседание на работна група "Конкурентноспособност и растеж". За 13 юни е насрочено Заседание на Управителния комитет на Европейската мрежа за съдебно обучение.

Ден по-късно ще се състои Среща на министрите с ресор туризъм на страните-членки на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество(ОЧИС). За същата дата е предвидена и Международна среща за ролята и значението на Черноморския регион, както и Годишно Общо събрание на Европейската мрежа за съдебно обучение.

В одобрения от Министерския съвет през декември календар за Председателството ни, са заложени 299 събития. Те трябва да се състоят основно в София, но също и във Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Габрово, Русе и др. Очаква се някои от срещите край Варна да се състоят в двореца "Евксиноград".

България ще бъде домакин на една среща на върха с участието на държавните и правителствени ръководители на държавите-членки на ЕС и страните от Западните Балкани. Ще се проведат 12 неформални заседания на Съвета на ЕС и над 20 срещи на високо ниво, както и пет срещи от парламентарното измерение. На експертно ниво е предвидено да се проведат над 170 срещи и заседания, а под егидата на председателството е планирано да се проведат още около 85 събития.


В категории: Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код