НФСБ "скочи" на поредно излъчване на филм за възродителния процес


Сподели:
13 Февруари 2018, Вторник
Поредното излъчване на филм за възродителния процес по БНТ World разгневи НФСБ. Става въпрос за филма "Откраднати очи"

Все още не е отшумял случаят, при който вицепремиерът Валери Симеонов нападна председателя на групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер, и той вече успя да намери нов повод за повишаване на тон. Това се вижда от позиция, публикувана във фейсбук профила на Симеонов. Този път тя е срещу излъчването в неделя вечер по БНТ на филма "Откраднати очи".


Филмът разказва любовна история между българин и туркиня по време на така наречения възродителен процес и е по сценарий на бившия журналист от медиата Нери Терзиева.


В декларация Националният фронт за спасение на България остро възразява срещу поредното излъчване на филма при това в най-гледаното време. Според партията на Симеонов филмът още с появата си предизвикал противоречиви реакции, защото правел откровено пропагандни внушения. Упреква телевизията в това, че чрез излъчването се прави "творческо внушаване" на лъжи и манипулации, водещи само до разпалването на омраза.


Ето и пълния текст на декларацията без редакторска намеса. Тя е от профила на Валери Симеонов във "Фейсбук". Не бе получена в пощата та "Дневник", където обичайно се получават прессъобщенията на партията.


ДЕКЛАРАЦИЯ на ПП "Национален фронт за спасение на България"


Българската "БНТ-Уорлд-Ливе" (?!) срещу националното достойнство


ПП "Национален фронт за спасение на България" остро възразява срещу поредното излъчване на филма "Откраднати очи" по канала "БНТ-Уорлд-Ливе" (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време. Филмът третира един сложен, противоречив и болезнен период от близката ни история, който още не е получил адекватна историческа оценка – а именно т.нар. "възродителен процес". "Откраднати очи" предизвика остри и противоречиви реакции още с появата си на екран, защото под формата на "художествено произведение" прави откровено пропагандни внушения, като при това си служи с директни фалшификации. Трагедията с малката Тюркян се използва за груба "художествена" лъжа – че невръстни дечица и бебета са били мачкани и газени с тежки бронирани машини, а не от тълпата, при протестите на български мюсюлмани срещу преименуването им. Тази лъжа бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното внушаване чрез филм постига само едно – разделение и страх в нашето общество, недоверие между българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици.


Затова, питаме ръководството на БНТ: За кого бе предназначено това ново излъчване на филма? За българите в чужбина, за българските граждани в страната ни? Кой има полза не от обективно изследване на случилото се, а от "творческо внушаване" на лъжи и манипулации, водещи само до разпалването на омраза, освен ДПС и ДОСТ?
НФСБ припомня, че БНТ е българска обществена телевизия, финансирана с парите на българските данъкоплатци, а не от пропагандните централи на анти-български политически партии и организации! И призовава да се спре разпространяването на нечистоплътни пропагандни клишета на последните! Поне докато историците не постигнат консенсус по спорния период от края на 1980-те години.


В противен случай, препоръчваме в програмата на "БНТ-Уорлд-Ливе" (?!) да се включи и македонския филм "Трето полувреме" за кръвожадните "бугари", както и художествено четене на "Митът Батак" на Улф Брумбауер и Мартина Балева.

Национален изпълнителен комитет на ПП "Национален Фронт за Спасение на България"
Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев

Източник: dnevnik.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код