Управителят на НЗОК ще се обяснява пред Здравната комисия


Сподели:
21 Февруари 2018, Сряда
На 16 февруари в парламента здравният министър Кирил Ананиев обяви, че е поискал оставката на проф. Камен Плочев

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Камен Плочев ще бъде изслушан в Комисията по здравеопазване. Той ще даде обяснение пред депутатите в парламентарната комисия заради скандала с разкритите огромни „скрити“ задължения на българската Каса към здравни институции в страни от ЕС за предоставени здравни услуги на българи.

На 16 февруари в парламента здравният министър Кирил Ананиев обяви, че е поискал оставката на управителя на НЗОК. Причина за това е писмо, изпратено на 13 февруари от проф. Плочев, до Народното събрание, без преди това да е уведомил Надзорния съвет на НЗОК и министъра. В писмото той настоява за актуализация на бюджета на Касата заради задължения към здравни заведения извън страната.

БСП изтъкнаха, че управителят на НЗОК е бил заплашван от високопоставен политик, че ако не подаде оставка, няма да си намери място като професор в България. От НЗОК посочиха, че здравният министър няма законови правомощия да поиска оставката на управителя. Самият Камен Плочев заяви, че няма да подаде оставка, защото не е направил нищо незаконно.


В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код