Арестуваха кмета на столичния район "Младост"


Сподели:
17 Април 2018, Вторник


Кметицата на "Младост" Десислава Иванчева е хваната с подкуп преди минути. Това написа бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров във Facebook.

Според Нова телевизия тя е била хваната със 70 000 евро подкуп. Това била само първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на разрешително за строеж.

Информацията все още не е потвърдена официално.

Dnes.bg разполага и със снимка от ареста й.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Имотите в някои части на София са поскъпнали с 400% от 2002 г. насам

Случката се разиграва пред Спортната палата в София, където има много полиция.

Според "Труд" колата й е била засечена пред светофара в района от два автомобила със сини буркани на покрива при акция на новата Комисия за противодействие на корупцията.

В колата освен Иванчева са пътували още две жени, които също са задържани. Освен нея в ареста е заместник-кметът на общината и човек, посредничил при предаването на парите.

На мястото преди малко пристигна шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

По време на акцията на Иванчева й прилошало и на мястото е пристигнала линейка, разказаха очевидци.

През 2014 – 2015 г. Иванчева бе една от най-активните участници в протестите срещу презастрояването в район "Младост". Именно с тази теза тя се кандидатира на местния вот, получи подкрепата на партията на бившия соцактивист Георги Кадиев - "Нормална Държава".

Месеци, след като бе избрана да ръководи един от най-големите столични квартали, Иванчева уволни цялата администрация в "Младост" и назначи свои хора.

Това провокира Кадиев, който я определи като "грешния човек" и сподели, че тя е била "най-неподходящият сред протестиращите" кандидати за кмет на района.

Иванчева обаче не се подаде на натиска и остана на поста си, като докрай твърдеше, че ще спре безразборните строежи в "Младост".

Оказва се, че именно разрешение за строеж може сега да коства поста й.

Dnes.bg


В категории: Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код