Загинали и ранени при нападение с мечове над полицейски участък в Индонезия


Сподели:
16 Май 2018, Сряда
Четирима нападатели със самурайски мечове са атакували полицейски участък в западна Индонезия тази сутринта, съобщава СиЕнЕн.
Нападателите са разбили превозно средство във входа на полицейското управление в провинция Ряу в Пеканбару, на остров Суматра, и се нахвърлили върху офицерите, полицията е ликвидирала и четиримата терористи, коментира говорителят на националната полиция Сетио Уасисто.

Шофьорът на колата се опитал да избяга и е прегазил един полицай, други двама полицейски служители и един журналист са ранени при нападението. Шофьорът е задържан, а колата е претърсена за експлозиви.

Това е поредната атака, след като в неделя радикализирано семейство извърши три самоубийствени нападения над християнски църкви в Сурабая.
Неделните атаки бяха последвани от друго самоубийствено нападение, включващо семейство, този път над полицейско управление в Сурабая в понеделник сутринта.

Четирима членове на това семейство са убити при тази нападението. Всичките нападения включват и децата семействата, които се познават и са изучавали заедно Корана, съобщи полицията.Източник: news.bg

В категории: , Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код