ПК "Наука и образование"


Сподели:
16 Май 2018, Сряда
На днешното си заседание комисията по наука взе решение да бъдат допълнени общо 200 нови адреса към системата от правила за електронен прием на първокласници в училищата на територията на община Варна.

Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности":

"Има около 200 нови адреса, които са постъпили в системата и те ще бъдат допълнени. Тъй като получихме запитвания от родители, искам да обясня, че е възможно една улица да се появи с няколко имена в системата.
Също така не изключвам в последствие да бъдат допълнени и още нови адреси."

Системата от правила за електронен прием на първокласници в училищата на територията на община Варна бе приета и утвърдена от Общински съвет през месец март, като преди това документът беше подложен на обществено обсъждане. Още преди гласуването на новата система, бяха направени корекции в първоначалните списъци с адреси.

В системата първокласниците са разделени на 4 групи. В първа група са деца, чийто семейства повече от три години са на един и същи адрес в прилежащия район на училището. Във втората група влизат деца, които живеят в района повече от година, но по-малко от три години, а в трета група са семействата с променен адрес през последната една година. В четвърта група са децата, които живеят извън района на училището.

Новите правила ще заработят след дни, когато ще стартира и приемът за първолаци.

Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код