Децата интроверти и кое ги прави толкова специални


Сподели:
17 Май 2018, Четвъртък


Децата интроверти са точно толкова специални, колкото и всички останали, а понякога и повече. Зависи от гледната точка на родителя и подхода му към детето. Дали детето ви е интроверт? Проверете сами

Избягват зрителния контакт, особено при среща с нови хора

Това е вид защитна реакция на децата интроверти. По този начин не допускат никого в своя неприкосновен вътрешен свят. Или поне докато не го опознаят и не преценят, че може да му се имат доверие.

Раздразнителни са вечер, особено след активен ден

Децата интроверти са много чувствителни и емоцонални. При по-активни дни, свързани с много дейности, места и хора, е обичайно вечер децата да са раздразнителни, да плачат без причина и прочие.


Говорят си с играчките повече от другите деца

Ако детето ви обича да се усамотява с играчките си, да им говори и да разиграва театър с тях, измисляйки диалози, то може би си имате интроверт у дома.

Предпочитате да си играят сами

Интровертните деца не търсят толкова компанията на другите деца, а предпочитат да си играят сами. Падат си домушари, обичат си стаята, изобретателни са в измислянето на игри и могат дълго време да се занимават сами.

Имат едно-две добпри приятелчета

Децата интроверти не са съвсем асоциални. Обичат компанията от себеподобни, но не се заиграват с произволни деца на произволна детска площадка. Търсят си своите причтелчета, които са обичайно не повече от 1-2.


Обичат познатото

Децата интроверти обичат да ходят на едни и същи места, да им се четат едни и същи приказки, обичат да играят с едни и същи играчки на едни и същи игри. В общи линии не си падат по новостите, които ги плашат и нарушават хармоничния им свят.

Трудно изразяват емоциите си

Децата интроверти са кълбо от емоции, но видимо това не е така. Те умело крият чувствата си или просто не знаят как да ги показват. Иначе са много чувствителни, дори твърде много, което често им създава проблеми и ги кара да плачат повече от другите деца.
Родителите са най-добрите приятели за децата интроверти

Ако детето ви обожава да прекарва време с вас, иска да си играете както вкъщи, така и навън с него, обича да четете заедно книги и да правите всичко заедно, то навярно е интроверт. И в това няма нищо лошо, защото сега ви се е паднало да бъдете част от живота на детето си, докато е малко. Не го отблъсквайте, а намерете време да бъдете с него и да се занимавате заедно.

Източник: rozali.com

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код