Бойко Борисов на пресконференцията след срещата ЕС - Западни Балкани: Говорихме честно, от сърце!


Сподели:
17 Май 2018, Четвъртък
Европа ще успее заедно, лист хартия да не минава между нас, цитира канцлера Меркел министър-председателят

Кадър: Фейсбук


Западните Балкани са колкото Словакия, това ли плаши ЕС?! Всички си тръгнаха оттук с по едно на ум, подчерта премиерът
Бойко Борисов на пресконференцията след срещата ЕС - Западни Балкани: Говорихме честно, от сърце!

164 | 17 май 2018 | 16:09

Европа ще успее заедно, лист хартия да не минава между нас, цитира канцлера Меркел министър-председателят


Говорихме честно, от сърце и без лицемерие.

Това заяви на заключителната пресконференция след срещата ЕС - Западни Балкани премиерът Бойко Борисов.И обръщайки се към представителите на западните медии, той подчерта, че страните от Западните Балкани са колкото Словакия по територия и по-малко от Румъния по население.

Борисов отбеляза, че БВП на Западните Балкание едва 96 млрд. евро БВП - колкото БВП на Словакия. И попита: „Това ли плаши ЕС? Не е ли по-добре тези хора да са в преговори с ЕС?!""Или да ги оставим другите геостратегически играчи да дойдат и усилят и немалкото си в този момент влияние, което имат през мюсюлманите, православните християни. До края на юни пак ще имаме възможност да си говорим, но така или иначе много теми за размисъл сме си задали. Всички си тръгнаха с по едно на ум", продължи премиерът.Мисля че всички си тръгнаха оттук с по едно на ум, добави Борисов.

Той подчерта, че Меркел, Макрон и Мей са дошли заедно сутринта за форума по Моста на влюбените до НДК.

„Разходката по моста на влюбените, която направиха Меркел, Макрон и Тереза Мей е доста символична. За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с големите геостратегически играчи в света единството спасение на ЕС е да сме единни, един лист хартия да не може да мине между нас, както казва канцлерът Меркел. Вече се осъзнали, че силата на ЕС е в това“, каза още Бойко Борисов.Много съм щастлив, че бяха подписани толкова споразумения, не скри той.„Искам да се извиня на всички софиянци за чудовищния трафик, но не знам дали преди е имало толкова много премиери, президенти, канцлери, банкери. Извинявайте, но и ползите са много повече за България от това да изстрадаме два дни. Благодаря на всички, които дойдоха, както и на тримата големи. Това е уважение към българския народ. Крайно време е всички в България да разберат, че това е председателството на България и когато то е успешно и тя е успешна. Имахме много добра и честна дискусия. Отдавна не съм слушал така без лицемерие, а толкова честно и от сърце да си говорят тези, които са „за“ и „против“ различните скорости на присъединяване на страните към ЕС. Толкова страхове и приказки, особено в западните медии“, каза в началото на изказването си на пресконференцията Бойко Борисов.

Източник: epicenter.bg

В категории: Европа, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код