„Медицински одит“ с главата надолу от 2015 г.


Сподели:
14 Юни 2018, Четвъртък
Изпълнителна агенция "Медицински одит" е обърната с главата надолу още от 2015 г.

След извършената проверка в агенцяита са установени редица нарушения - не са извършвани правилно проверките, не е била съставяна заповед затова и екипът, който е извършил проверка на място, не е съставил акт за административно нарушение и констативен протокол.

Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг, посветен на образуваното от Върховната касационнна прокуратура наказателно производство за престъпления по служба в Изпълнителна агенция "Медицински одит".

Прокуратурата е започнала проверката по сигнал на гражданин.

Установени са множество нарушения, които са извършвани от длъжностни лица на Изпълнителна агенция "Медицински одит". Проверката е установила грубо нарушение на Закона за административните нарушения и наказания.

Установени са също така и случаи по сигнал за настъпила смърт, без да са били извършвани някакви действия.

Няма данни затова прокуратурата да е уведомявана.

През 2017 г. са допуснати редица нарушения като освобождаване на тялото на починалото лице и починали бебета, за които не е съставен констативен протокол, където да се опишат нарушенията. Няма данни прокуратурата отново да е уведомявана затова.

Повечето от тези случаи са в София.

Починалите бебета са 6 или 7 само за 2017 г. като данните на прокуратурата са за периода 31 януари - 31 декември 2017 г.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код