ПК "Собственост и стопанство"


Сподели:
05 Юли 2018, Четвъртък
В първа точка от дневния ред, по предложение на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, комисията взе решения, свързани с новото дружество „Стадион Спартак“, което е изцяло собственост на Община Варна.

Съветниците одобриха промяна в наименованието – от „Стадион Спартак“ АД на „Стадион Спартак“ ЕАД.

Те гласуваха също съставът на Съвета на директорите да бъде намален от петима на трима членове. В новия директорски борд ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП „Спорт-Варна“, председателят на „ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК „Спартак 1918“. Тримата няма да получават възнаграждения.

Новото дружество ще е с капитал 2,956 млн. лв., разпределен в поименни акции с номинал 1 лв. Той включва непарична вноска от 2,850 млн. лв. плюс 108 хил. лв. увеличение, което бе гласувано днес.

Тодор Балабанов:

"Средствата са за изплащане на остатъка от заема, който е теглен за балоните над тенис-кортовете, тъй като дружеството няма да развива търговска дейност и от него не се очаква да има приходи."

В следващата точка членовете на комисията дадоха съгласието си за предоставяне на ФК „Спартак 1918“ на безвъзмездно право на ползване за част от спортната база на „Стадион Спартак“ ЕАД.

Евгений Балев, зам.-председателят на УС на клуба:

"„Спартак” ще мине през парад следващия сезон във „В” група и ще се завърне в професионалния футбол. Налице са необходимите средства.
Получаването на спортната база ще помогне за развитието и на детско-юношеската школа. В края на миналата година в нея бяха записани 60 деца, а сега са 250. Амбицията ми е броят им да достигне до 400."

Тодор Балабанов:

"Темата „Спартак” завършва със щастлив край през мандата на този общински съвет. Общината притежава 100 процента от акциите на новоучреденото дружество „Стадион Спартак” ЕАД. Никой не смята за реалистично светкавичен възход до „А” група. За важното е детско-юношеската школа да се развива и разширява. И на второ място, спортните съоръжения да са в добро състояние, достъпни за все по-широк кръг варненци."

В последната точка комисията по собственост и стопанство взе решение да се извърши ремонт на стадион „Спартак“ за близо 1,4млн. лв. 

53 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2018 г. Те ще бъдат за сметка на средствата, предвидени за ремонта на ул. „Ал. Рачински“.

За останалите средства общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. Общинските съветници упълномощиха кмета на Община Варна да предприеме всички необходими действия за осигуряване на финансирането от държавния бюджет.

Източник: vlastta.com

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код