Извънредно заседание на Общински съвет- Варна


Сподели:
06 Юли 2018, Петък
Днес се проведе 33-то заседание на Общински съвет- Варна

В първа точка от дневния ред, по предложение на председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, Общински съвет- Варна взе решения, свързани с новото дружество „Стадион Спартак“, което е изцяло собственост на Община Варна.

Местните депутати одобриха промяна в наименованието – от „Стадион Спартак“ АД на „Стадион Спартак“ ЕАД.

Те гласуваха също съставът на Съвета на директорите да бъде намален от петима на трима членове. В новия директорски борд ще влязат Венцислав Младенов, управител на ОП „Спорт-Варна“, председателят на „ЖСК – Спартак“ Иван Иванов и Иван Буроджиев, който е предложение на ФК „Спартак 1918“. Тримата няма да получават възнаграждения.

По предложение на съветника Григор Григоров, новите директори няма да имат правомощия да се разпореждат с активи на дружеството на стойност над 5000 лева.

Във втора точка Общински съвет- Варна взе решение да се извърши ремонт на стадион „Спартак“ за близо 1,4 млн. лв.

53 хил. лева от тях ще бъдат осигурени от местната хазна като компенсирани промени по бюджета на Община Варна за 2018 г. Те ще бъдат за сметка на средствата, предвидени за ремонта на ул. „Ал. Рачински“.

За останалите средства общината ще разчита на финансова подкрепа на държавата. Общинските съветници упълномощиха кмета на Община Варна да предприеме всички необходими действия за осигуряване на финансирането от държавния бюджет.

По предложение на Григор Григоров съветниците добавиха към текста на решението допълнение, че
ремонтът ще се извърши само в случай, че се предоставят средства от държавния бюджет.

В следващата точка членовете на комисията дадоха съгласието си за предоставяне на ФК „Спартак 1918“ на безвъзмездно право на ползване за част от спортната база на „Стадион Спартак“ ЕАД за срок от 10 години.

В последна точка от дневния ред Общински съвет- Варна упълномощи представителя на Община Варна Христо Атанасов да участва в Общото събрание на съдружниците на „Варна Ефкон“ – дружеството, което преди години изгради видеонабюдението в града.

Общото събрание е насрочено за 18 юли 2018 г. от 10:00 часа.Източник: vlastta.com

В категории:

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код