Тръмп: Няма да има отстъпки по отношение на Турция


Сподели:
21 Август 2018, Вторник
Американският президент Доналд Тръмп изключи възможността за каквито и да е отстъпки по отношение на Турция в замяна на освобождаването на задържания американски пастор Андрю Брънсън.

В интервю за Ройтерс Тръмп заяви, че не се притеснява от това, че налагането на допълнителните мита за турските метали ще има ефекта на доминото и ще засегне икономиката на Европа.

Той е смятал, че е постигнал споразумение с турския си колега Реджеп Ердоган за свободата на Брънсън, когато е помогнал Израел да бъде убеден да пусне задържана турска гражданка.

„Това, което прави Турция, е тъжно. Мисля, че допускат ужасна грешка. Няма да има отстъпки. Очаквах от Ердоган да освободи този невинен и чудесен човек и страхотен баща и християнин“, каза президентът.

Израелската страна потвърди, че Тръмп е поискал освобождаването на Ебру Йозкан и тя е била депортирана на 15 юли. Анкара обаче отрича да се е съгласявала да пусне Андрю Брънсън в замяна.

Ебру Йозкан бе арестувана в средата на юни на израелското летище „Бен Гурион“ по обвинения за връзки с терористични групи.

Източник: bnr.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код