Президентът Радев: Бюджетният излишък да се харчи след обществен дебат и санкция на парламента


Сподели:
09 Октомври 2018, Вторник
Това ще бъде един много силен сигнал от страна и на правителството, и на парламента към българските граждани и надежда за демократичните процеси в страната, заяви президентът

Според президента Румен Радев би било добре бюджетният излишък да се изхарчи след обществен дебат и санкция на парламента. Държавният глава изрази тази позиция при закриването на днешната кръгла маса по проблемите на неравенствата и бедността в България, която се състоя под негов патронаж, предава БТА.

"Вие днес всички се обединихте около тезата, че трябва промяна. Тя може да стане само с дебат около истината, сблъсък на идеи и привличане на обществото и всички институции в него, защото само така можем да стигнем до рационални решения. Днешната кръгла маса е една добра стъпка в тази посока, за което ви благодаря, каза държавният глава. По думите му следваща добра стъпка би било българският парламент да изиска тази година съзнателно заложеният и грижливо отглеждан бюджетен излишък да се изхарчи в края на годината след обществен дебат и санкция на парламента. Това ще бъде един много силен сигнал от страна и на правителството, и на парламента към българските граждани и надежда за демократичните процеси в страната", заяви президентът Румен Радев.

Обобщавайки различни политически и икономически модели при закриването на дискусията, Радев даде като пример за т.нар. "творческо разрушение" на електронното управление. В продължение на много години се измислят всякакви поводи и оправдания то да не бъде факт, защото електронното управление води към прозрачност, отбеляза президентът.

Източник: epicenter.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код