Омбудсманът ще обсъжда проблемите с пътя край Своге с трима министри


Сподели:
22 Октомври 2018, Понеделник
В срещата ще вземат участие и представители на общината

Омбудсманът Мая Манолова ще обдъжда проблемите с пътя край Своге с трима министри, както и представители на общината и жители на града, съобщава NOVA. Поканени да присъстват на срещата са вътрешният министър Марин Младенов, регионалният Петя Аврамова и транспортният Росен Желязков.

На 25 август тежък инцидент на пътя доведе до смъртта на 20 души, а в продължение на седмици местните жители излизаха на протести относно качеството на пътя след ремонта.  Основното искане на гражданите е да бъде направен спешен ремонт на пътя и съоръженията по него, както и той да бъде обезопасен. По време на демонстрациите те предадоха лично исканията си на Мая Манолова.

Припомняме, че след злощастния инцидент от 25 август, асфалтът на отсечката от пътя край Своге бе преасфалтиран, както и беше поставена шумяща маркировка. Според специалисти обаче има проблем с виража на пътя, който не беше поправен при ремонта. Катастрофата край Своге доведе и до оставките на трима министри от кабинета Борисов – на транспортния министър Ивайло Московски, регионалния министър Николай Нанков и вътрешния министър Валентин Радев.

Източник: economic.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код