Мрежа на балканските омбудсмани инициира българският обществен защитник Мая Манолова.


Сподели:
19 Ноември 2018, Понеделник
Омбудсманът не е гара разпределителна за жалби
Нашата мисия е да защитаваме, да насърчаваме човешките права, заяви тя при откриването на регионалния форум на омбудсманите на тема "Защита на правата на гражданите: предизвикателства пред балканското сътрудничество"


Правата на гражданите са национални, подчерта Мая Манолова. Предстои да доказваме, че Балканите са светла територия, изтъкна още тя. Не е лесна защитата на правата на гражданите в отделните страни, по думите й.

Според нея омбудсманът не е само коректив на лошата администрация. Ние не сме гара разпределителна за жалби, каза още Манолова. Тя е на мнение, че ставаме свидетели на стесняване на демократичното пространство. Затова била наложителна реализацията на идеята й за мрежа на балканските омбудсмани. Събитието, организирано от Манолова, е в контекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и е в партньорство с македонския обществен защитник. Омбудсманите от Балканите обсъждат в София възможностите за взаимодействие между омбудсманите на Балканите за защита на основните права и свободи чрез регионално сътрудничество, обмяна на опит и добри практики, както и икономическите и социалните права на гражданите, уредени в Хартата за основните права на Европейския съюз.

Източник: news.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код