Украйна забрани влизането на руснаци от 16 до 60 години


Сподели:
30 Ноември 2018, Петък
Граничната служба на Украйна забрани влизането в страната на мъже с руско гражданство на възраст от 16 до 60 години, съобщи ТАСС

"На ГКПП са въведени засилени мерки за контрол. Към днешна дата е ограничено влизането на чужденци, на първо място граждани на Руската федерация. Забранено е да се пускат граждани на Русия на възраст от 16 до 60 години - лица от мъжки пол", е заявил шефът на граничната служба Петро Цигикал на съвещание при президента Петро Порошенко.
Междувременно кримският омбудсман Людмила Лубина съобщи, че всичките 24 украински моряци от трите военни кораба, задържани от Русия в неделя край полуостров Крим, са преместени в Москва, информира ТАСС.

Двама адвокати на задържани украинци заявиха вчера, че те са прехвърлени от кримския град Симферопол в руската столица, но без да посочат дали става дума за цялата група.

Задържаните украински граждани - военни моряци и представители на Службата за сигурност на Украйна, са арестувани до 25 януари. Заподозрени са в незаконно минаване на руската граница и ги заплашва наказание до 6 години лишаване от свобода.

Междувременно руският вестник "Известия" цитира украинския външен министър Павло Климкин, че страната му възнамерява да прекрати едностранно действието на 40 двустранни споразумения с Русия.  Според вестника те се прибавят към 48 вече отменени подобни споразумения. Отношенията между Русия и Украйна се основават на общо 375 двустранни акта. Украйна развали сключения през 1997 година договор за дружба и сътрудничество с Русия, припомня "Известия". Вестникът съобщава за телевизионно интервю на Климкин на 29 ноември, в което той е заявил, че Украйна повече няма нужда от дипломатически отношения с Русия.

Източник: clubz.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код