Без дебат Корбин-Мей на 9 декември?


Сподели:
07 Декември 2018, Петък
Телевизионният дебат между британския премиер Тереза Мей и лидера на лейбъристите Джереми Корбин може и да не проведе на 9 декември, както бе предвидено.

Камарата на общините ще гласува плана за Брекзит на 11 декември и две от от телевизиите вече обявиха, че няма да излъчат дебата.

BBC поиска да участват и представители на другите партии, но след като договорка не бе постигната, се отказаха да излъчат дебата.
От ITV обявиха, че са оставили на поканените сами да решат ще участват ли, но след това стана ясно, че предаването отпада от програмата.

Лейбъристите обвиниха Мей, че за пореден път бяга от дебат.

Съдът на ЕС съобщи, че на 10 декември ще вземе официално решение дали Великобритания може едностранно да спре решението за напускане на ЕС без съгласието на останалите страни членки.

Вариантите за Брекзит са: моето споразумение, никакво споразумение или оставане в ЕС. Това повтори вчера премиерът на Великобритания Тереза Мей.

Мей отхвърли искане на някои министри от кабинета й да отложи гласуването в парламента.

Брекзитът трябва да влезе в сила официално в края на март следващата година, след което ще има преходен период до края на 2020 година.

Източник: news.bg

В категории: Новините, Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код