Избраха Милка Панчева, отказала екооценка на проекта за Пирин, за зам.-председател на ВАС


Сподели:
14 Декември 2018, Петък
Новият заместник-председател на Върховния административен съд (ВАС) е Милка Панчева, съобщават от съда.

Кандидатурата ѝ е гласувана днес с пълно мнозинство от съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

Съдия Панчева беше предложена за поста от председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков. Нейната кандидатура бе одобрена от Пленума на съдиите на ВАС с мнозинство при таен вот на 21 ноември т.г.

Милка Панчева е с над 30 години стаж като съдия, над 20 години от които са във ВАС. Завършила е "Право" в СУ "Климент Охридски". До момента е била председател на Шесто отделение на Върховния административен съд. От април 1993 г. до началото на февруари 1998 г. е била стажант - съдия и съдия в Окръжен съд - Ловеч. В началото на кариерата си е работила като юрисконсулт, както и като арбитър в Окръжен държавен арбитраж - Ловеч.Д


В началото на декември състав на съда, председателстван от Панчева, върна за повторно разглеждане делото за това дали новият план за управление на Национален парк "Пирин" подлежи на екологична оценка припомня news.lex.bg.

. С него 5-членният състав отмени решението на по-долна инстанция от пролетта, което постанови, че трябва да има екооценка. През август 2017 г. по друго дело за Пирин друг състав на ВАС с председател отново Милка Панчева взе решение, че няма нужда от екологична оценка на проекта за актуализацията на Плана за управлението на националния парк.

Източник: faktor.bg

В категории: Новините,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код