Парламентът заработи, спортменски евровот пожела Караянчева


Сподели:
11 Януари 2019, Петък
С кворум от 176 народни представители започна шестата сесия на 44-тото Народно събрание
Парламентът се събра да работи след 20-дневната зимна ваканция. Депутатите станаха на крака, както винагиот нас зависи вотът да не е очерняне на опонентите, а спортменско състезание, призова опозицията и управляващите председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

В седмичната програма на парламента за новата година влезе и проекторешението за покупката на F-16.

Традиционно политическите сили започнаха своите изявления.


През 2019 г. предстоят избори – от нас зависи да превърнем вота в оспорвано спортсменско състезание. Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на откриването на шестата сесия на 44-тия парламент.

„Уважаеми народни представители, честита новата 2019 г. Нека в началото на годината си пожелаем тя да бъде ползотворна и успешна. Нека се стремим през тази година всички наши усилия и действия да бъдат градивни, конструктивни и дейността ни общополезна, водена от съзнанието за високата ни отговорност пред българските граждани. През тази година в страната ни ще се поведат избори за представители на Европейския парламент и за местната власт. Всичко това предполага политическо говорене и партийно противопоставяне, но от нас, хората в тази зала, зависи да превърнем вота не в повод за очернянане на опонента, и за принизяване на постигнатото, а в оспорвано спортсменско състезание“, каза Караянчева. По думите ѝ трябва да има ясни политически послания. Караянчева припомни думите на Петко Каравелов, че „взаимните обвинения нямат място тук“.

С кворум от 176 народни представители започна шестата сесия на 44-тото Народно събрание. Заседанието бе открито от председателя на парламента Цвета Караянчева.


Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание сесията започна с химна на България и този на Европейския съюз. По традиция парламентарно представените сили ще излязат с декларации за новия политически сезон веднага след началото на заседанието.


Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код