Иван Гешев: "Над 1 милиард от бюджета и 600 милиона от социални добавки ни струват фалшивите ТЕЛК-ове"


Сподели:
22 Януари 2019, Вторник
Определени лица обикалят малките населени места и срещу 600 лева предлагат ТЕЛК-ове

В Силистренско цели села са с инвалидни пенсии, въпреки, че много от регистрираните хора не живеят там. Не ги обвинявам - в тези райони няма поминък, но реално не болните хора получават тези пари


70 % от пенсионираните по инвалидност в няколко района, не знаят от какво са болни, колко души са в комисията, която им решава ТЕЛК-овете. Над 1 милиард лв. от бюджета и 600 милиона лв. от социални добавки на година струват тези хора, изтичането не може са изчисли точно, но стотици милиони изтичат в пясъка. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев в сутрешния блок на БНТ.

"Има определени лица, които обикалят малките населени места, които срещу 600 лева предлагат ТЕЛК-ове.

В Силистренско цели села са с инвалидни пенсии, въпреки, че много от регистрираните хора не живеят там. Не ги обвинявам - в тези райони няма поминък, но реално не болните хора получават тези пари", каза още той.


"Трябва да има контрол върху експертните лекарски комисии', категоричен бе Гешев.

"Не знам как се купува гражданство в България, тогава щя да сигнализирам. Практиката, с която аз съм запознат е за незаконни документи за произход, а не за българско гражданство", допълни Иван Гешев.

"Организирана група, основно чужди граждани, са част от една широка мрежа за система с неформално финансиране, с която се избягват банковите преводи. Доставяни са високопроходими автомобили за Сирия. По тази схема работим от година", завърши Иван Гешев по темата за акцията срещу лица, обвинени в финансиране на терористични организации.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, България, Здраве

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код