Потомка на фамилията Ганди влиза в политиката


Сподели:
23 Януари 2019, Сряда
В предишни години тя помагаше на майка си и брат си по време на предизборни кампании в техните избирателни райони в щата Утар Прадеш, но никога не е заемала партиен пост. Днес ИНК обяви, че тя е назначена за ген.секретар на НК на партията

Потомка на най-известната политическа династия в Индия формално влезе в политиката и получи влиятелен пост в най-голямата опозиционната партия Индийски национален конгрес, която се готви за предстоящите напролет парламентарни избори в страната, предаде Асошиейтед прес.

Приянка Ганди Вадра е 47-годишна дъщеря на бившия премиер Раджив Ганди и на Соня Ганди - бивша лидерка на партията, както и внучка на бившата премиерка Индира Ганди. Нейният по-голям брат Рахул Ганди преди година смени майка си начело на партията ИНК.

В предишни години Приянка помагаше на майка си и брат си по време на предизборни кампании в техните избирателни райони в щата Утар Прадеш, но никога не е заемала партиен пост. Днес ИНК обяви, че тя е назначена за генерален секретар на Националния комитет на партията и ще отговаря за източните райони на Утар Прадеш - най-големия щат в Индия с население от над 200 млн. души.

Очаква се партията да води тежка битка в предстоящите избори в щата с две местни регионални партии, които влизат в съюз срещу ИНК.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код