БСП: "Категорично заставаме зад Елена Йончева"


Сподели:
23 Януари 2019, Сряда
Атаките на ГЕРБ и опитите за сплашване няма да ни спрат, заяви Елена Йончева.

„Обвиненията, че работейки за телевизия TV 7 през периода 2012-2014 г., съм била финансирана по престъпен начин, са абсурдни”, заяви пред медиите в Народното събрание говорителят на ПГ на „БСП за България” Елена Йончева.

Тя обясни, че това е периодът, в който е заснела поредица документални филми за TV 7 за  войната в Сирия, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и гражданската война.

По думите й средствата за тези филми са преведени през банка КТБ в период, в който даже държавата, със своите контролни функции, не е могла да предвиди нейния срив.

„Обвинението, че съм знаела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана със своята защита, а не с работата ми на депутат”, каза Елена Йончева и допълни, че тази атака е започнала, след като левицата поиска независима експертиза на българските магистрали.

„Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как „Шайката”- тази организирана престъпна група, разграбва България. Уверявам ви, че тази атака, това сплашване, тази репресия, няма да ни спре”, категорична бе Йончева.

Иван Иванов: Защо, освен за Елена Йончева, няма информация за други политици, свързани с КТБ?

„В момента се осъществява груба политическа репресия върху колегата и журналиста Елена Йончева от страна на ГЕРБ”, заяви депутатът от левицата Иван Иванов.

Той припомни, че сигналът, по който се работи в момента и на база на който е повдигнати обвинението срещу Йончева, е подаден от Антон Тодоров, Делян Добрев и Тома Биков.

Прави впечатление, че изключително бързо и „резултатно” се действа срещу хората, които искат да отразяват истината.

Иван Иванов припомни, че обвинението е повдигнато ,след като са били подадени сигнали и са проведени разследвания за преградното съоръжение на границата, след „Кумгейт”, след разследването за магистралите.

Той заяви, че БСП иска да попита: „Към днешна дата защо, освен за Елена Йончева, за никой от политиците, за които още преди година дадохме заявка, че искаме да получим информация дали са свързани с КТБ, дали са финансирани от нея и са имали отношения с тази банка, няма отговор? Не излезе нищо в публичното пространство, а има опит да се пришие колегата и журналиста Елена Йончева, която обективно върши своята работа и разкрива престъпление, за което държавата с години си затваряше очите".

Според Иван Иванов това е нескопосан опит на ГЕРБ  да спечели служебно европейските избори.

Той беше категоричен, че този опит ще бъде увенчан с неуспех.

„ПГ на „БСП за България” категорично застава зад Елена Йончева в нейната дейност, като журналист и народен представител, да работи обективно и да разкрива истината и да търси справедливостта. Ние ще я подкрепяме във всички действия оттук нататък и ще я защитаваме с всички методи, които ни позволява правилникът на Народното събрание и законът”, заключи Иван Иванов.Източник: lentata.com

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код