Съдът проверява болничния лист, заради който бе отложено дело срещу шефа на БНТ Каменаров


Сподели:
20 Февруари 2019, Сряда
Според Наредбата за медицинската експертиза лице в болнични не може да напуска страната

След като снощи Националната телевизия излъчи репортаж от Брюксел с участието на Каменаров, съдия Руси Алексиев е разпоредил проверка на медицинската документация

Започва проверка на болничния лист, заради който беше отложено последното заседание по делото срещу генералния директор на Българската национална телевизия Константин Каменаров, съобщиха от Софийския градски съд. В понеделник, час преди заседанието стана ясно, че той има вирусно заболяване и не може да дойде в съда.

След като снощи Националната телевизия излъчи репортаж от Брюксел с участието на Каменаров, съдия Руси Алексиев е разпоредил проверка на медицинската документация. Причината е, че представеният от защитника на Каменаров документ е за периода 14 - 22 февруари, а според Наредбата за медицинската експертиза лице в болнични не може да напуска страната.

Освен това, въпреки че няма проблем делото срещу Каменаров, което е за шофиране след употреба на алкохол, да се гледа в негово отсъствие, адвокатът му изрично декларира, че той моли за отлагане, защото иска лично да присъства в съдебната зала.

Отлагането в понеделник беше четвъртото поред. Каменаров има и една глоба от 1000 лв. за отсъствие от залата без уважителни причини.

Следващото съдебно заседание е на 13 март, докогато се очаква да е ясен и резултатът от проверката на болничния му лист.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код