Поредният протест на "жълтите жилетки" във Франция започна с операция "Охлюв"


Сподели:
11 Март 2019, Понеделник
В демонстрациите се включват и движения за правата на жените

Синдикати на френската полиция алармират, че служителите на реда са вече изтощени от работата при непрекъснатите протести

Нова вълна от протести предстои днес във Франция. Първите действия на "жълтите жилетки" вече започнаха с операция "Охлюв" в провинцията. Към социалните вълнения днес ще се прибавят и борбите на женските движения, които се готвят за по-продължителни действия.

Днешният 17-и протест е замислян като "важен етап" за "жълтите жилетки", които търсят нова подкрепа и нови форми за протеста си, за да подсилят пооределите си редици. Днес в Париж женските каузи трябва да се слеят със социалните: движенията за правата на жените ще дадат рамо на протестиращите с голям "седящ" митинг край Айфеловата кула, за да бъдат чути техните социални, данъчни и климатични тревоги. Жените ще се открояват в жълто розово, виолетово или червено според избраната кауза.

Освен традиционните демонстрации друга по-оригинална протестна мярка ще бъде краткият флашмоб с музика и танц на летище "Роаси Шарл дьо Гол" край Париж. Трафикът на аерогарата и без това ще пострада от стачката на митничарите, които настояват за специална финансова помощ заради Брекзит. Протестът ще продължи и утре, главно на столичните летища.

Синдикати на френската полиция алармират, че служителите на реда са вече изтощени от работата при непрекъснатите протести.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Европа

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код