Градската художествена галерия във Варна е спечелила проект на Британския съвет в подкрепа на образованието


Сподели:
13 Март 2019, Сряда
Градската художествена галерия във Варна е спечелила проект на посолството на Великобритания  и Британския съвет. Това съобщи директорът на галерията Пламена Димитрова-Рачева. Директорът на Британския съвет Любов Костова  каза, че програмата ще бъде в подкрепа не само за образованието на децата, но и на техните роднини. А във Великобритания отдавна съществуват подобни модели:

"Британският модел означава, че всяко дете чрез училището си има достъп до произведения на изкуството и то по начин, по който да му бъдат обяснени и вплетени в разбирането за култура и изкуство и заедно в целия образователен процес. От там нататък е ролята на родителите, изключително важна, разбира се, но на въпроса дали трябва да стане част от програмата на училищата, не виждаме пречки за това, разбира се, но е необходимо и галериите да имат подготвеност, да имат готовност да посрещат своите училищни групи".

В рамките на проекта са разработени  игри за намирането на определени картини от децата, използвайки писмени указания, има и издаден албум с разделени на три части картини на принципа на пъзел, които трябва да се подредят правилно. Целта е приобщаването на децата към изкуството. Материалите и игрите ще бъдат обновявани и периодично, ще бъдат договаряни и съвместни програми с учебните заведения.

Източник: bnr.bg

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код