Чий е този почерк? Съдът търси кой е писал в тефтерчето на Десислава Иванчева


Сподели:
15 Март 2019, Петък

Нова експертиза ще установява чий е чуждият почерк в тефтерчето на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Назначената първа графологична експертиза посочи, че на две места в тефтерчето са писани цифри и думи с чужд почерк


Не било възможно Иванчева сама да е подправяла почерка си. Сега, при втората експертиза, ще се търси отговор на въпроса дали цифрите не са писани от другия бивш кмет и съпроцесник на Иванчева - Петко Дюлгеров.

Десислава Иванчева, бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и екскметът на квартала Петко Дюлгеров са подсъдими за подкуп, взет от строителния предприемач Александър Ваклин. Наличието на чужд почерк в тефтерчето, което е сред основните доказателства срещу Иванчева, обаче може да го компрометира.

Една от причините, заради които спецпрокуратурата държеше на това доказателство, са бележки, съотносими според обвинението към поискания от Ваклин подкуп. Става въпрос за следния кратък текст:

"① В – 12.500х15

I 12 500 х 15 – 187 500

40 000 х 10 – 400 000 …."

Разследващите обясняват написаното с пресмятане на квадратурата на строежите на Ваклин, заради които се твърди, че Иванчева му е поискала подкуп от 500 000 евро, от които той дал на сочения за посредник в схемата Дюлгеров първи транш от белязани 70 000 евро.

Ако страните нямат други искания за събиране на доказателства, делото върви към финалната си фаза на първа инстанция – пледоариите.

Източник: svobodnaevropa.bg

В категории: Анализи,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код