Росен Карадимов: „Апартаментгейт” отключи необратим процес."


Сподели:
09 Април 2019, Вторник
КСНС отвори темата за корупцията на ново ниво"

,Президенът не закъсня със свикването на КСНС. Според мен Съвета не само не затвори темата за корупцията, но и я отвори на съвсем ново ниво, на съвсем нов дебат''. 

По думите в скандала с апартаментите за първи път в българското общество е започнал необратим процес, който ще доведе до сериозни последици и допълни още, че сегашното управление е морално делегетимирано.

Историята с апартаментите беше пусната на това ниво именно заради ефекта, който породи. В действителност обаче чухме присъди, преди да сме чули обвинението. Смятам, че ако някой искаше да разследва за корупция, това щеше да бъде направено в съдебната зала, а не през медиите, коментира пък политологът доц. Антоний Гълъбов по повод "Апартаментгейт".

,,Вчерашният КСНС се оказа неспособен за постигане на съгласие. Трябваше да се направи малко по-сериозен анализ по темата с корупцията и как работи настоящият антикорупционен закон. Просто нямаше желание да се изследва тази тема. На този КСНС беше официалното откриване на предизборната кампания, което беше тъжна гледка. Изглежда, че все още няма политическа воля за справяне с корупцията, няма и обществена нетърпимост към този проблем'', посочи още Гълъбов.

,,Държавният глава остана сам и това беше лош сигнал за институционалната среда, защото винаги когато е имало такъв Консултативен съвен е било постигано някакво съгласие между президента и премиера, а вчера нищо такова не се случи'', допълни политологът.

Източник: epicenter.bg

В категории: България

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код