Жители на Луизиана се евакуират заради опасността от тропическата буря


Сподели:
12 Юли 2019, Петък
Ню Орлиънс вече бе ударен от обилни дъждове в сряда

Губернаторът на щата обяви извънредно положение и предупреди никой да не приема нещата лековато

Жители на американския щат Луизиана се евакуират заради опасността, която от набиращата сила тропическа буря „Бари“, съобщават CNN . Губернаторът на Луизиана Джон Едуардс обяви извънредно положение. „Никой не бива да приема тази буря лековато“, смята той.

И макар някои хора да предпочитат да изчакат преминаването на бурята на безопасно разстояние, други са заявили, че не смятат да напускат домовете си, освен ако не стане наложително.

„Бари“ е първата тропическа буря, която ще удари САЩ тази година. Прогнозата сочи, че тя ще достигне американския бряг най-вероятно в събота сутринта.
Първият ударен регион ще е брегът на Луизиана и по-конкретно крайбрежието на Ню Орлиънс, а вероятно и самият град. Телевизията предупреждава за възможността „Бари“ да се превърне в ураган със сила на ветровете от 120 километра в час по времето, когато достигне крайбрежието.

Ню Орлиънс вече бе ударен от обилни дъждове в сряда, като местните метеоролози обявиха, че бурята може да прерасне в ураган, съобщава радио Voice of America. Местните власти очакват времето в Мексиканския залив да се влоши още повече до края на седмицата, създавайки втората тази година тропическа буря и вероятно първия за 2019 ураган.

Според официална информация, един евентуален ураган може да стане причината за повишаване нивото на р. Мисисипи с шест метра над морското равнище, което е достатъчно високо, че да прелее въпреки системата, която защитава Ню Орлиънс. От метеорологичната служба заявиха, че е най-вероятно бурята да удари западната част на Ню Орлиънс в неделя.

Ню Орлиънс бе ударен тежко от урагана „Катрина“ през 2005 г., който наводни по-голямата част от града, стана причина за смъртта на стотици хора и остави на улицата на 130 хил. души.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код