Две години затвор за съучастник в телефонни измами в Пазарджик


Сподели:
17 Юли 2019, Сряда
Той ще трябва да възстанови парите с лихвите към тях

27-годишният Цветан Стойчев е играел ролята на „муле“, като е прибирал парите от жертвите и ги е предавал нагоре по веригата

Районният съд в Пазарджик определи 2 години затвор за участник в телефонни измами. 27-годишният Цветан Стойчев е играел ролята на „муле“, като е прибирал парите от жертвите и ги е предавал нагоре по веригата


Присъдата е за два доказани случая на телефонна измама през януари тази година в Пазарджик.По познатата схема възрастна жена е предала 28 000 лева и всичките си златни накити. Сред измамените е и възрастен мъж, който е предал близо 1270 лева.Цветан Стойчев ще трябва да възстанови парите с лихвите към тях. Съдът не уважи иска на подсъдимия за условна присъда и не прие мотива му, че е бил принуждаван да участва в измамната схема.

Срещу него се води и досъдебно разследване в Бургас, по същото обвинение. Присъдата подлежи на обжалване. Съдът потвърди и мярката му за постоянен арест.

Вчера бе задържана и 23-годишна жена, участничка в телефонни измами. От полицията отново напомнят, че има активиране на измами в региона, включително и такива, които предлагат евтини дърва за огрев и евтин ремонт на покриви.

Източник: epicenter.bg

В категории: Новините, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код