"Златен Орфей" се завръща след 20 години


Сподели:
16 Август 2019, Петък
Община Несебър е станала притежател на линценза за провеждане на фестивала „Златен Орфей“. Вече се водят преговори и се търсят спонсори обновено издание на емблематичното музикално събитие да има още през следващото лято, това съобщи кметът Николай Димитров.

„Минаха, приключиха всички административни дела и от тази година излезе решението в патентното ведомство марката „Златен Орфей“ да е на името на Община Несебър. Единствената институция, която може да организира фестивал с това име, сме ние. Патента го имаме от февруари."

Общината вече е започнала разговори за организирането на издание на фестивала, като се обмисля той да е в обновен вариант. Кметът е категоричен, че са готови да работят с всеки, който през годините е работил за провеждането на „Златният Орфей“ и иска да помогне това музикално събитие да се възроди.

„Няма как фестивалът да се провежда в Слънчев бряг, след промените и приватизацията беше унищожен този туристически продукт – Златният Орфей. Идеята сега е да се провежда в нов Летен театър, който Община Несебър смята да построи в Новия град, но за това ще са нужни няколко години и до тогава се обмисля да бъдат проведени едно или две издания на друго място. Трябва си материална база и спонсори, сега работи за това и нещата ще се случат“.

Източник: bnr.bg

В категории: Новините, Култура

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код