United Group купува VIVACOM за 1,2 млрд. евро


Сподели:
08 Ноември 2019, Петък
United Group е сключила сделка за придобиване на българския телеком оператор VIVACOM

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на 2020 г., когато бъдат получени всички необходими регулаторни одобрения.

Придобиването ще бъде финансирано чрез комбинация от заем и собствени средства от United Group.

По информация на вестник Financial Times цената на сделката за придобиване на VIVACOM е 1,2 млрд. евро.

Това придобиване е втора голяма сделка за United Group след придобиването им през март 2019 г. от BCPartners, базиран в Лондон и Ню Йорк. Към момента United Group развива дейността си в 6 държави в Югоизточна Европа.

Lazard участва в сделката като финансов съветник на продавача, а CMS – като негов правен консултант. Citigroup и LionTree участва като финансов съветник на United Group, а PaulWeiss – като негов правен консултант, обявиха от пресцентъра на  VIVACOM.

United Group е собственост на BC Partners - международна инвестиционна компания с над €22 милиарда активи под формата на управление на ценни книжа, частни кредити и недвижима собственост. Основана през 1986 година, в момента BCPartners осъществява своята дейност на пазара чрез интегриран екип от офисите си в Европа и Северна Америка.

"Тази сделка е голям успех и огромна възможност за VIVACOM, клиентите ѝ и генерално за България. Благодарение на усилията на всички ни, VIVACOM се превърна в един от най-успешните телекоми в Европа. А сега посреща като свои нови акционери един от най-успешните световни инвеститори със значително присъствие в Европа и Северна Америка - BCPartners. VIVACOM ще има ключова роля в бъдещото развитие на UnitedGroup, тяхната регионална технологична и медийна платформа.” - заяви Спас Русев, председател на надзорния съвет на VIVACOM.

Източник: offnews.bg

В категории: Новините, Бизнесът

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код