Меркел заяви, че не е съгласна с мнението на Макрон, че НАТО е в "мозъчна смърт"


Сподели:
08 Ноември 2019, Петък
Драстичните му думи не са моето виждане за сътрудничество в пакта, изтъкна тя

Германският канцлер направи изявлението си след разговори с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който беше на визита в Берлин


Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли виждането на френския президент Еманюел Макрон за това, че НАТО преживява „мозъчна смърт“, като заяви, че подобни коментари са излишни, предава AFP, цитирана от "Фокус".

Макрон „използва драстични думи, което не е моето виждане за сътрудничеството в НАТО“, заяви Меркел след разговори с генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг, който беше на визита в Берлин.

Тя заяви, че не смята, че подобни коментари са необходими, дори и НАТО наистина да изпитва трудности и проблеми.

Столтенберг междувременно подчерта, че НАТО все още е „силна“ организация, като добави, че САЩ и Европа „работят заедно повече отколкото са го правили от десетилетия“.

Експлозивните коментари на Макрон идват малко преди срещата от високо равнище на страните от Алианса във Великобритания, която ще се състои през декември 2019 г.

„Няма каквато и да е координация между стратегическото вземане на решение между САЩ и неговите съюзници от НАТО“, заяви френският президент.


В категории: Европа, Новините

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код