5 съвета срещу тъмни кръгове под очите


Сподели:
14 Юли 2017, Петък
Появата на тъмни кръгове под очите може да е следствие на различни причини, включително замърсяване, напредване на възрастта, консумация на алкохол, стрес, хиперпигментация, тютюнопушене, недостиг на сън и др.

Всичко това се „отпечатва“ около очите, тъй като кожата в тази област е много тънка и чувствителна. Има някои мерки, които могат да се вземат, за да противодействаме на появата на тъмни кръгове около очите.

1. Достатъчно време за сън

Сънят е необходим, за да се възстановят уморените очи. Той помага на мускулите на окото да се отпуснат и подмладят.

2. Прием на достатъчно витамини в хранителния режим

Храните, с богато съдържание на витамините B6, B12 и фолиева киселина, могат да подпомогнат здравето на очите, както и да намалят появата на фини линии. Различните форми на витамините от B-групата работят заедно, за да предотвратят появата на тъмни кръгове под очите.

3. Водата носи не само здраве, но и красота

Необходимо е да поддържаме организма хидратиран през целия ден. По този начин се предотвратява появата на торбички и тъмни кръгове под очите. В тази област кожата е тънка, липсват мастни жлези, поради което е много важно тя да бъде хидратирана.

4. Да ограничим пороците

Тютюнопушенето и консумацията на алкохол водят до натрупване на токсини в организма. Една от вредите, до които тези навици могат да доведат, са неприятните тъмни кръгове.

5. Да успокоим очите

Нанасянето на чаена торбичка черен или зелен чай или студен компрес върху очите може да ограничи разширението на кръвоносните съдове. Важно е областта да не се разтрива, тъй като това влошава състоянието. Някои специални кремове, предписани от дерматолог, също могат да помогнат за успокояване на очите и облекчаване на тъмните кръгове.
Източник: puls.bg

В категории: , ,

Сподели:
Коментари

0 коментара
Добави коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код